modelomania

Anteo

Έχει γραφτεί από Γιώργος Αυγερινόπουλος
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010

Anteo (Rimorchiatore portuale) της Mantua Model

mt_ignore:


Ξεκίνησα την κατασκευή του Anteo τον Αύγουστο του 2009, κατά την διάρκεια των διακοπών.

Μόλις είχα τελειώσει την Bruma και είχα παραγγείλει παράλληλα και το κιτ του Anteo. Και τα δύο σκάφη είναι της Mantua Model Ιταλικής κατασκευής. To site της Mantua είναι το http://www.mantuamodel.com/, το δε Anteo βρίσκεται στην σελίδα
http://www.mantuamodel.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=82

Το Anteo είναι μία πιστότατη αντιγραφή, ενός ρυμουλκού με μηχανές ατμού, που τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βοηθούσε στα περισσότερα Λιμάνια της Ιταλίας, για πολλά χρόνια την μετακίνηση των πλοίων.

Μετά τον Αύγουστο τελείωσαν οι διακοπές και σταμάτησε και η κατασκευή. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος εφέτος, ήταν σχεδόν αφιερωμένος ολοκληρωτικά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου!

Εάν λάβουμε υπόψη, ότι σε αυτούς τους τρεις συνολικά μήνες εργασθήκαμε δύο άτομα, κατά μέσο όρο οκτώ ώρες την ημέρα, θα βγάλετε περίπου 1.500 ώρες δουλειάς!

Το δεύτερο άτομο (Mohammad Jane Alam), είναι ένας συνεργάτης - φίλος που κρατούσε το μοντέλο, μου έδινε κάθε φορά τα κατάλληλα εργαλεία και παράλληλα είχε πάντα μία πρόταση για το πώς θα προχωρήσει η δουλειά. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, γιατί, χωρίς την πολύτιμη βοήθειά του, δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την σύνθετη κατασκευή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και την φίλη της γυναίκας μου (Μαίρη) που ανέλαβε να μου πλέξει το προστατευτικό της πλώρης.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, διαπίστωσα ότι στο επίκεντρο των Ιταλικών sites βρίσκεται μία κυρία και συγκεκριμένα η Francesca Castellett, η οποία και έχει αναρτήσει στην σελίδα
http://picasaweb.google.com/francescafirst/RimorchiatoreAnteo# ογδόντα τέσσερεις φωτογραφίες του Anteo που κατασκεύασε. Επίσης http://modellismo-navale.blogspot.com/

Η Francesca είναι συντηρητής έργωmt_ignore:ν τέχνης, τοιχογραφιών, ζωγραφικής σε καμβά, πέτρινων έργων και εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας. Μετά από αυτό, είναι εύκολο να καταλάβετε, πώς μία κυρία τα καταφέρνει τόσο καλά.

Οι συγκεκριμένες αναρτημένες φωτογραφίες μου ήταν πολύ χρήσιμες, διότι με βοήθησαν να τελειοποιήσω πολλά αδιευκρίνιστα σημεία και κυρίως να προσθέσω κάποιες ιδέες της. Επιγραμματικά θα αναφερθώ στον φωτισμό, στο πλεκτό προστατευτικό της πλώρης, στο τραπεζάκι του πιλοτηρίου με τον χάρτη και διαβήτη, στην τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων κάτω από την οροφή του πιλοτηρίου, για να είναι δυνατή η αφαίρεσή του, και στον οπτικό έλεγχο του εσωτερικού. Χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί της για περαιτέρω διευκρινίσεις και με ιδιαίτερη προθυμία και ευγένεια μου απήντησε στις ερωτήσεις μου. Την ευχαριστώ πολύ.

Στην συνέχεια ανάρτησα και εγώ ένα λεπτομερές άλμπουμ, για να εκτιμήσετε το μέγεθος της δουλειάς.

Θα ήθελα να αναφερθώ στα φύλλα του μπρούντζου που καλύπτουν περιμετρικά το σκάφος. Εκτός του ότι τα κομμάτια κόπηκαν, τρυπήθηκαν με Dremel, στην συνέχεια διαμορφώθηκαν στο χέρι από συγκεντρωτικά φύλλα που ήταν σχεδιασμένα κατά ομάδες, στερεώθηκαν στο σκάφος με 600 προκάκια περίπου! Για τον λόγο αυτό, πρώτα έγιναν οι 600 τρύπες στον μπρούντζο με τρυπάνι 0,7 mm που είναι το πάχος της πρόκας, συνέχεια αναγκαστήκαμε να κόψουμε τα προκάκια στην μέση, διότι είχαν το διπλάσιο μήκος, δηλαδή 10 mm έναντι των 5 mm που χρειαζόμαστε!
Χρειάστηκαν βέβαια να γίνουν στο σκάφος ακόμη 600 τρύπες με τρυπάνι 0,5 mm για να στερεωθούνε σωστά οι πρόκες …

Η όλη κατασκευή ήταν μία επίπονη περιπέτεια ,που πιστεύω ότι η αφήγησή της θα σας κούραζε, γι' αυτό θα σταματήσω εδώ. Οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να φανταστείτε την δουλειά που χρειάστηκε.

Γιώργος Αυγερινόπουλος


Album Anteo .......

 

Τελευταία ενημέρωση Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2012
english greek

Polls

Ποιά είναι η γνώμη σας για το modelomania.gr?

Αποτελέσματα


Ο καιρός στα Μέγαρα

Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 7 °C
Τρίτη, 23 Ιαν
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 5 ως 10 °C
Τετάρτη, 24 Ιαν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 4 ως 9 °C
Πέμπτη, 25 Ιαν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 2 ως 10 °C

Επιλογή Εμφάνισης

ks-lservice

Ημερολόγιο

Τρίτη
23
Ιανουαρίου
2018
Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.32
Σελήνη
6 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Αγαθάγγελος
Ακολουθεί...
24/1
Ξένη, Ξένια, Φίλων

Ποιός είναι συνδεδεμένος ...

Έχουμε 53 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά


web counters

Σχετικοί σύνδεσμοι